Kipua nilkassa, polvessa, ranteessa? Aktiivinen elämä, urheiluvammat ja kulumat ovat tyypillisiä syitä ortoosin eli tuen käyttöönotolle. Tuilla lievitetään kipua ja ohjataan kehoa pois virheasennosta tai parannetaan kehon osan toimintaa. Valmistettavien yksilöllisten ortoosien ja tukien lisäksi Respecta-myymälöistämme klinikoiden yhteydestä löytyy valikoima erilaisia tehdasvalmisteisia tukia tyypillisiin ongelmiin. Myymälässämme voit käydä sovittamassa valmistuotetta ilman ajanvarausta. Myymälän asiantuntijamme auttavat sinua sopivan ratkaisun valinnassa. Voit tutustua valmisvalikoimaamme verkkokuvastostamme.

 

Yläraajan ongelmiin

Yläraajan tukien valikoimassa on vaihtoehtoja erilaisiin vaivoihin ja ongelmiin. Yläraajavaivat saattavat aiheutua rasitustilasta, joka johtuu pitkäkestoisesta ja yksipuolisesta kuormituksesta. Erilaisista vammoista ja sairauksista johtuen, yläraaja saattaa tarvita vamman tai leikkauksen jälkeistä tuentaa tai toiminnallisesti parempaan asentoon ohjaavia tukia. Esimerkiksi rannetuki auttaa parantamaan työskentelyasentoa ja saattaa rasittuneen alueen lepoon. Erilaisista vammoista ja sairauksista johtuen, yläraaja saattaa tarvita vamman tai leikkauksen jälkeistä tuentaa tai toiminnallisesti parempaan asentoon ohjaavia tukia.

Lue lisää: Ratkaisut - ortoosit ja tuet

 

 

  

Alaraajan ongelmiin

Respectan ortoositarjonnasta löytyy laaja valikoima nilkkatukia, polvitukia ja lonkkatukia. Liikunta ja urheiluvammat ovat yleinen syy alaraajan tukien eli polvituen, nilkkatuen tai lonkkaortoosin käyttöönotolle. Tyypillinen polviongelma on nivelrikko eli polven kuluma, jolloin esimerkiksi portaiden laskeutuminen ja kävely erilaisilla alustoilla voi tuntua polven kuluman takia vaikealta. Katso lisää tietoa polven nivelrikosta: Ratkaisut - Polven nivelrikko.

Polvituet tukevat polvea, lievittäen kipua, vähentää nivelten kuormitusta ja edistää nivelen toimintaa. Oireina voivat olla esimerkiksi polven etupuolen kipu, jonka syynä voi olla polvilumpion ruston pehmentyminen, Sclatterin tauti, polven nivelrikko, jännetulehdus tai -vaiva reisilihaksessa tai polvilumpiossa. Tukea voidaan tarvita myös leikkauksen tai trauman jälkeen, nivelen kroonisessa pehmytkudostulehduksessa, nivelfuusioissa, turvotuksessa tai kun polvessa on kuormituksesta johtuvaa kipua. Polvituella voidaan lievittää myös polven kroonista epävakautta, lieviä nivelsidevammoja tai nivelkierukan vaurioita.

Nilkkatuen tyypillisiä käyttöaiheita ovat nyrjähdykset ja nivelsidevammat, leikkauksen tai trauman jälkeiset ärsytystilat, kuormituksesta johtuva kipu jalkaterässä ja nilkassa, akillesjänteen kipu ja repeämien jälkihoito, nivelen krooninen pehmytkudostulehdus, krooninen instabiliteetti, toistuva nivelfuusiot ja turvotus nilkan alueella.

Ortoosivalikoimaamme voit selata verkkokuvaston sivuilta Ortoosit ja tuet.

 

Kysy lisää chatissa tai poikkea myymäläämme 

Respectan myymälät tarjoavat asiantuntevaa palvelua ja apuvälineitä ja tukea liikkumiseen niin aktiiviliikkujalle kuin senioreille ja liikuntarajoitteisille. Klinikkamyymälämme palvelevat HelsingissäJoensuussaJyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Turussa. Muilla paikkakunnilla voit tilata tuotteet postitse. Myymälän asiantuntijamme voi myös arvioida, onko tarpeen varata aika asiantuntijan vastaanotolle tarkempaa tutkimusta varten.


Sovita valmistukia Respectan asiantuntijamyymälässä tai varaa aika asiantuntijalle

Kysy lisää verkkosivujemme chatissa! Löydät myymälävalikoimamme kuvastostamme Respectan kuvasto - Myymälätuotteet

 

Katso myös: Valmispohjallisilla ja itsehoidolla helpotusta jalan tyypillisiin ongelmiin.