Klinikalla etsitään ratkaisu, joka mahdollisimman hyvin tukee ja parantaa asiakkaan toImintakykyä. Apuvälineellä pyritään mahdollistamaan selviytyminen omassa elinympäristössään itsenäisesti tai avustettuna vammasta tai liikuntarajoitteesta huolimatta.

Respectan terveydenhuoltoalan ammattilaiset vastaavat apuvälineratkaisujen suunnittelusta, yksilöllisestä sovittamisesta, valmistuksesta sekä käytönopastuksesta ja koulutuksesta. Kaikki asiakastapahtumat dokumentoidaan tietojärjestelmiimme laatustandardien mukaisesti.

Respectan toimipisteet palvelevat 12 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Lisäksi toimimme sivuvastaanottopisteissä ajanvarauksella yli 30:n paikkakunnan terveyskeskuksissa, kuntoutuslaitoksissa ja keskussairaaloissa. Parhaimman tuloksen saamiseksi ja rauhallisen arvio- ja mitanottohetken takaamiseksi apuvälineklinikat toimivat ajanvarauksella.

Katso yhteystietomme tästä

Palvelun sisältö ja laskutuksen perusteet

Respectan apuvälineklinikoiden tuotevalikoima on suunniteltu tarjoamaan asiakkaalle toimivia ja helposti valittavia ratkaisuja arjessa esiintyviin toiminnallisiin muutoksiin tai ongelmiin. Perimme apuvälineen valinnan ohjauksesta ja sovituksesta tämän hinnaston mukaisen maksun, joka perustuu Respectan asiantuntijalta asiakkaan palveluun kuluvaan aikaan ja toimenpiteisiin. Palvelun maksullisuudesta ilmoitetaan asiakkaalle aina etukäteen. Henkilökohtaista palvelua tarjotaan asiakkaille pääsääntöisesti ajanvarauksella.

Respectan ajanvaraus p. 0207 649 749*

1. Asiantuntijalausunnot

Uuden yksilöllisen apuvälineratkaisun hankintaprosessi alkaa asiakkaan toimintakyvyssä ilmenevän ongelman ja tarvittavan apuvälineteknisen toteutuksen arvioinnilla. Apuvälinearvion voi tehdä yksi asiantuntija tai se voidaan tehdä tarvittaessa moniammatillisena tiimityönä. Arvion hinta riippuu käytetystä ajasta ja työhön osallistuvien asiantuntijoiden määrästä.

Asiantuntijalausunnot  
Apuvälinearvio 30 min 44,29 €
Apuvälinearvio 60 min 88,58 €
Moniammatillinen (2-4 hlöä) apuvälinearvio lausuntoineen 60 min 281,40 €
Alaraajan biomekaaninen tutkiminen ja lausunto 88,58 €
 


2. Apuvälineen valinnan ohjaus ja sovitus

Ajanvarauksella tapahtuvasta asiakkaan henkilökohtaisesta apuvälineen valinnan ohjauksesta ja sovituksesta peritään sovitusmaksu. Palvelun maksullisuudesta ilmoitetaan asiakkaalle etukäteen. Valmiiden tuotteiden sovituspalveluun sisältyy:
• Tuotteen ja koon valinta
• Sopivuuden varmistaminen
• Käytön ohjaus
• Dokumentointi

Apuvälineen valinnan ohjaus ja sovitus  
Apuvälineen valinnan ohjaus ja sovitus 60 min 88,58 €
Suunnittelu, mitanotto ja valmistus 60 min 88,58 €
 


3. Fysioterapia tai toimintaterapia

Fysioterapeutti tai toimintaterapeutti arvioi asiakkaan liikkumis- ja toimintakykyä, apuvälineiden tarvetta ja antaa suosituksen jatkotoimenpiteistä. Hän ohjaa asiakkaalle apuvälineen käyttöä. Hän sovittaa, valmistaa ja/tai osallistuu apuvälineratkaisun tekemiseen.

Fysio- tai toimintaterapia  
Fysioterapia tai toimitaterapia 60 min 88,58 €
 


4. Erikoislääkärin konsultaatio lausuntoineen

Erikoislääkäri perehtyy asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistössä esiintyvän ongelman aikaisempiin tutkimustuloksiin, todettuihin sairauksiin ja nykyoireisiin sekä tekee kliinisesti tutkimuksen. Niiden perusteella hän suosittelee mahdollista apuvälineratkaisua ja/tai muita jatkotoimenpiteitä.

Erikoislääkärin konsultaatio lausuntoineen  
LÄÄK15 Erikoislääkärin konsultaatio 15 min 47,19 €
LÄÄK30 Erikoislääkärin konsultaatio 30 min 94,37 €
LÄÄK45 Erikoislääkärin konsultaatio 45 min 141,35 €
LÄÄK60 Erikoislääkärin konsultaatio 60 min 188,75 €

 

5. Jalkaterapia / Jalkojenhoito

Jalkaterapeutti hoitaa jalkaterapiamenetelmillä asiakkaan alaraajaongelmista tai sairauksista johtuvia iho- ja kynsioireita.

Jalkaterapia / Jalkojenhoito  
JT30 Jalkaterapia/jalkojenhoito 30 min 44,29 €
JT45 Jalkaterapia/jalkojenhoito 45 min 66,44 €
JT60 Jalkaterapia/jalkojenhoito 60 min 88,58 €


6. Veloitus peruuttamattomasta ajanvarauksesta

Varattu, sopimattomaksi osoittautuva ajanvaraus tulee peruuttaa viimeistään edellisenä työpäivänä. Äkillisestä sairastumisesta vastaanottopäivänä pitää ilmoittaa viipymättä. Peruuttamattomasta ajanvarauksesta lähetämme asiakkaalle laskun.


Peruuttamaton ajanvaraus alv. 0% / alv. 24%
Peruuttamaton ajanvaraus
varatun ajan mukaisesti
88,58 € / 109,84 €
/ 60 min
 

Toimitusmaksuhinnasto

Toimitamme tuotteet yksityishenkilöille postiennakolla. Toimitusmaksu määräytyy lähetyksen painon mukaan ja se pitää sisällään myös postiennakkomaksun.

Paino maksimissaan (kg)  Toimitusmaksu alv.0% / alv.24% 
2 kg 12,20 € / 15,13 €
15 kg 17,90 € / 22,20 €
55 kg 33,00 € / 40,90 €

Hinnasto on voimassa toistaiseksi.