Pyörätuolin tarve syntyy, kun kävelyn vaatimat toimintakykyedellytykset puuttuvat. Syitä voi olla useita, lihasvoimien heikentyminen, tasapainon ylläpito vaikeutunut, jatkuva huimaus, leikkaushoidon jälkitila, erityyppiset halvaukset tai muut sairaudet, jotka estävät normaalin kävelyn.

Pyörätuoli voi olla yleisessä käytössä oleva yleispyörätuoli tai yksilöllisillä mitoilla ja varusteilla valittu pyörätuoli kyseiselle käyttäjälle. Pyörätuolit voidaan jakaa käyttötavan tai aktiviteettitason mukaan eri luokkiin: Yleispyörätuoli, keskiaktiivi kevytpyörätuoli, aktiivi pyörätuoli, kuljetuspyörätuoli, ja comfort pyörätuoli. Pyörätuolin käyttötarve voi vaihdella henkilöittäin hetkellisestä siirtotarpeesta koko päivän mittaiseen istumiseen ja liikkumiseen kodin työpaikan ja harrastusten välillä.

Pyörätuolin voi aina hankkia omatoimisesti, mutta yksilöllisten apuvälineiden hankintaan liittyy useimmiten maksusitoumuskäytäntö, jossa apuvälinevastuulain mukainen taho osallistuu valintatilanteeseen ja laatii hankinnasta maksusitoumuksen. Kannattaa aina selvittää apuvälinetarve ensin oman lääkärin kanssa, jossa edellä mainitut asiat nousevat esiin. 

Icon kevytpyörätuoli

ICON40

Monipuolisesti säädettävä kevytpyörätuoli sekä yksilölliseen että vaativaan ...

Monipuolisesti säädettävä kevytpyörätuoli sekä yksilölliseen että vaativaan osastokäyttöön. Kevyt käsitellä ja ohjata.

Start M2 pyörätuoli

480F74=40000_K

Kevyt kokoontaittuva pyörätuoli yksilölliseen ja osastokäyttöön. Tuolin istuinkorkeutta ...

Kevyt kokoontaittuva pyörätuoli yksilölliseen ja osastokäyttöön. Tuolin istuinkorkeutta ja -kulmaa voi säätää istujan koon ja tarpeiden mukaan. Runsas varustevalikoima.

Peruspyörätuoli teräs

Icon10

Yleispyörätuoli, joka on parhaimmillaan kuljetustuolina. Se sopii useimmille käyttäjille, ...

Yleispyörätuoli, joka on parhaimmillaan kuljetustuolina. Se sopii useimmille käyttäjille, siihen on helppo siirtyä ja nousta pois. Tuolia on avustajan helppo työntää ja käsitellä. Tuolissa on vain vähän säädettäviä osia ja se on varmatoiminen. Teräsrunko on tukeva ja kestää ...

Voyager Evo aktiivipyörätuoli

480A76=00000_K

Kevyt kiinteärunkoinen aktiivipyörätuoli kokeneelle aktiiviliikkujalle, joka tietää mitä ...

Kevyt kiinteärunkoinen aktiivipyörätuoli kokeneelle aktiiviliikkujalle, joka tietää mitä tarvitsee. Rakenna tuoli itse tarpeidesi pohjalta joko alumiini-, titaani- tai hiilikuiturunkoisena.

Pyörätuoli Zenit

480F160=1

Zenit on kevyt ja ketterä aktiivipyörätuoli. Kiinteärunkoiselta näyttävä Zenit on moderni ...

Zenit on kevyt ja ketterä aktiivipyörätuoli. Kiinteärunkoiselta näyttävä Zenit on moderni kokoontaittuva pyörätuoli. Patentoitu jalkatuen mekanismi antaa lukittuessaan lisävakautta rungolle. Selkäosan voi taittaa alas, jolloin pyörätuoli mahtuu kokoontaitettuna uskomattomaan ...

Pyörätuoli Avantgarde 4 DS

480F160=DS

Avantgarde 4 DS on monikäyttöinen ja mukava pyörätuoli aktiivisille käyttäjille. ...

Avantgarde 4 DS on monikäyttöinen ja mukava pyörätuoli aktiivisille käyttäjille. Pyörätuoli on pienikokoinen ja ketterä liikkeissään ahtaissakin tiloissa. Sen ominaisuuksiin kuuluu hyvä suuntavakaus kelattaessa sekä vakaa runkorakenne. Kelauspyörien laaja säätömahdollisuus ...