Juvo MWD

Sähköpyörätuoli Juvo, Keskivetoinen

Keskivetoinen Juvo sähköpyörätuoli on varustettu patentoidulla Torsion-Drive -järjestelmällä, jossa jokaisella pyörällä ja keskimmäisten vetävien pyörien akseleilla on oma jousituksensa. Tämä takaa sen, että ajettaessa epätaisilla alustoilla kaikki pyörät ovat koko ajan kosketuksissa alustaan ja ajaminen tuolilla on turvallista. Keskivetoinen Juvo on varmatoiminen ja se soveltuu hyvin niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Tuoli on erittäin ketterä ja sulava pyöritellä ahtaissa sisätiloissa ja optimaalisen painon jakautumisen ansiosta pyörätuoli on tukeva ulkokäytössä. Keskivetoinen sähköpyörätuoli soveltuu kaikille käyttäjille, jotka vammansa tai sairautensa vuoksi tarvitsevat sähköpyörätuolia omatoimiseen liikkumiseen ja arjen askareiden tueksi. Tuoliin on helppo tottua intuitiivisen ajotuntuman vuoksi.

Juvo sähköpyörätuolien tuoteperhe on suunnitteltu moduulirakenteiseksi, minkä ansiosta jokainen tuote räätälöidään käyttäjän yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Valittavana on kaksi eri runkokokoa, pienempi runkokoko soveltuu erinomaisesti käyttäjille, joilla esimerkiksi hissi aiheuttaa haasteita tuolilla liikuttaessa.

Tuolissa on vakiona VAS-istuinjärjestelmä (Vario Adjustable Seat), jossa istuinleveyden ja -syvyydensäätö on helppo ja nopea toteuttaa. Istuimen sivuilla on kiskot, joissa käsituen paikka voidaan säätää yksilöllisesti ja kiskoihin  voidaan kiinnittää erilaisia istuma-asentoa tukevia lantiovöitä.

Käyttäjän tarpeiden mukaisesti istuimen selkäosan kallistus, koko istuinjärjestelmän kulmansäätö sekä jalkatukien kulmansäätö voidaan toteuttaa sähköisesti, lisäksi tuoliin voidaan valita sähköinen hissi ( maksimi käyttäjäpaino 160kg), joka mahdollistaa kotona toimiessa ja kodin ulkopuolella asioidessa ulottumisen niin yläkaappien tasolle kuin kaupan ylemmille hyllyillekin.

Sähköisiä istuimen säätöjä hallitaan ja tuolia ajetaan Ottobockin suunnitteleman TEN°-ohjaimen avulla, jossa on integroituna Bluetooth- ja infrapuna- (IR) moduulit. Niiden avulla käyttäjä voi hallita matkapuhelimen, tabletin, tietokoneen (Android, IOS, Windows) tai ympäristönhallintalaitteiden käytön. Mikäli käyttäjä ei pysty käyttämään normaalia käsituen eteen sijoitettua ohjainta, voidaan valita erilaisia erikoisohjaimia tuolin käyttämiseen, esimerkiksi leukaohjain- järjestelmä tai pöytälevyyn integroitu ohjain. Molemmissa vaihtoehdoissa on sähköinen kääntömekanismi, jolla ohjaimen saa pois edestä siirryttäessä tuoliin tai käytettäessä pöytää työskentelytasona.

Yksilöllisten istuma-asentoa tukevien ratkaisujen lisäksi myös tuolin sähköisten istuinsäätöjen ja ajotoimintojen säätäminen tehdään käyttäjän yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Mm. ajo-ominaisuudet; tuolin ajonopeus, kiihtyvyys- ja kääntymisnopeudet sekä istuimen muistitoiminnot voidaan säätää.

Juvo sähköpyörätuoli soveltuu liikuntarajoitteisen henkilön kuljettamiseen ajoneuvossa (ISO 7176-19) mukaisesti. 

Ominaisuuksia;

 • Käyttäjän koon mukaan säädettävissä oleva istuin
 • Runsaasti erilaisia pää-, jalka-, ja käsituki vaihtoehtoja
 • Runsaasti erilaisia ohjain vaihtoehtoja
 • Jousitus kaikille pyörille
 • Hyvä suuntavakaus ja suhteellisen pieni kääntösäde

Tuolin saa tilattua erikoistilauksena joko 180 kg tai 200 kg käyttäjäpainolla.

Paino
130 kg
ISO-koodi
122306
Maksimikuormitus SWL (kg):
160
Maksiminopeus km/h:
10
 • Kustannusarviollinen
 • EU:n lääkintälaitestandardin mukainen tuote
 • Törmäystestattu
 • Tuote on CE-merkitty

Valmistaja: Ottobock

Lisätuotekategoriat:

Sähköpyörätuolit, Liikkuminen

Tekniset ominaisuudet           Takaveto (RWD)                    Etuveto (FWD) Keskiveto (MWD)

Kokonaisleveys

Ajoalusta 1

Ajoalusta 2

 

61cm

64 cm

Kokonaispaino

Ajoalusta 1 + VAS-istuin

Ajoalusta 2 + VAS-istuin

 

> 115 kg

> 130 kg

Ajonopeus  6 / 7,2 / 10 km/h 6 / 7,2 / 10 km/h
Akku 63 Ah (C5) / 74 Ah (C20) geeli
Latauslaite 8A IP44
Ajomatka 35 km Standarin ISO 7176-4 mukaisesti
Ohjain TEN°, vaihtoehto VR2
Esteen ylityskyky 50 mm, kynnyksenylitäjällä 100 mm 75 mm 65 mm
Maavara 80 mm
Maksimi nousukulma 10° / 17,5 %
Kääntösäde (minimi) 96,5 cm 75 cm
Istuinleveys (VAS) 38 - 54 cm, portaaton säätö
Istuinsyvyys (VAS) 38 - 58 cm, portaaton säätö
Istuinkorkeus (VAS) 47 - 57 cm, 2 cm:n välein - alimillaan 43 cm ilman tilttiä
Selkäosan korkeus (VAS) 45 / 50 / 55 cm

Selkäosan kulmansäätö (VAS)

Mekaaninen

Sähköinen

 

-5 / 0 / 10 / 20 / 30°

0- 30°, portaaton säätö

Istuinkulma (sähkö tilt) portaaton säätö 0 - 45°, painopisteen siirto
Hissin korkeussäätö 35 cm
Tukipyörät 10 " ilma / pistosuojattu
6" PU
Vetävät pyörät 14" ilma/pistosuojattu

 

  

 

 

 • Käsinpesu 40° C. Neutraali pyykinpesuaineliuos. Venytä tarvittaessa oikeaan mittaan kosteana. Huolellinen huuhtelu ja kuivaus ilmavassa paikassa.
 • Puhdistus ainoastaan neutraaliin pesuaineliuokseen kostutetulla siivouspyyhkeellä, pinta huuhdotaan puhtaaseen veteen kostutetulla siivouspyyhkeellä ja kuivataan huolella.