480.0

Kääntölevy Turnplate

Kääntölevy Turnplate on apuväline siirtymistilanteisiin ja sitä voidaan hyödyntää

  • seisoma-asennossa kääntymisen avustamisessa
  • jalkojen siirtämiseen liukulautasiirron yhteydessä

Kääntölevy sopii käytettäväksi silloin, kun avustettava siirtyy esimerkiksi sängyn reunalta istumasta pyörätuoliin seisoma-asennon kautta, mutta pystyasennossa painon siirrot ja askelten ottaminen vartalon kääntämiseksi ei onnistu. Avustettavan noustessa seisomaan kääntölevyn päälle, voi hoitajaa ohjata kääntymistä esimerkiksi siirtovyön avulla. Kääntölevyn käyttö edellyttää siirtyjältä hyvää kykyä ponnistaa istuma-asennosta seisomaan, sekä hyvää seisomatasapainoa. Mikäli siirtymisen aikana avustettavalla tulee tarve tarttua käsin kiinni avustajaan, on kääntöteline tai siirtolaite Merlin turvallisempi ratkaisu pystyasennossa siirtymiseen.

Kääntölevy Turnplatea voidaan hyödyntää myös matalissa siirtymisissä, siirryttäessä esimerkiksi sängyn reunalta istuma-asennossa liukulautaa pitkin liukuen pyörätuoliin. Kääntölevyn käyttö voi olla tarpeen, mikäli jalkojen siirtäminen liikkeen mukana ei onnistu omatoimisesti. Kääntölevyn avulla jalat kääntyvät liukumisen aikana ja avustaja välttyy painavien alaraajojen nostamiselta paikoilleen.

Turnplate kääntölevyissä kaksi pyöreää levyä liukuvat toisiaan vasten. Tämä mahdollistaa kitkattoman kääntymisen. Kääntölevyn päälipinta on liukumatonta materiaalia, jotta avustettavan jalat pysyvät hyvin levyn päällä kääntymisen aikana. Kääntölevyn kahvat helpottavat sen käsittelyä ja säilyttämistä.

Kääntölevy Turnplatea on saatavana kahta eri kokoa; halkaisijaltaan 30 ja 41 cm. Tuotevaihtoehdot näkyvät alla taulukossa.

ISO-koodi
123106
  • Tuote on CE-merkitty

Valmistaja: Samarit Medical AG

Lisätuotekategoriat:

Istuma-asennossa siirtyminen

Kääntölevy Turnplate
Nimike Kuvaus Kokonaishalkaisija (sis. kahvat) Levyn halkaisija Paino SWL Hinta, alv 0 %
480.0100 Kääntölevy Turnplate 30 cm 40 cm 30 cm 0,5 kg 160 kg 122,78 €
480.0400 Kääntölevy Turnplate 41 cm 54 cm 41 cm 0,8 kg 200 kg 152,94 €