PM-4222.1

Nostoistuin Pegasus

1954,43 €

(alv 24%)

1576,15 €

(alv 0%)

Nostoistuin Pegasus on helppokäyttöinen apuväline lattialle tai maahan kaatuneen henkilön ylös avustamiseen. Nostoistuin soveltuu käyttöön kotona ja erilaisissa hoivaympäristöissä silloin, kun

  • kaatuminen ei ole aiheutttanut kehon tai pään vammoja, ja kun
  • henkilö pystyy nousemaan lattialla istuma-asentoon itsenäisesti tai toisen avustamana, ja kun
  • vartalon hallinta istuma-asennossa on hyvä.

Pegasus nostoistuimen käyttöönotto on helppoa ja sen käsittely onnistuu laitteen keveyden (paino 9,4 kg) vuoksi yhden henkilön voimin. Nostoistuin saadaan asetettua nopeasti käyttökuntoon asettamalla selkäosa paikoilleen ja kääntämällä istuimen etureunan liukuosa lattiaa vasten. Selkäosa asettuu paikoilleen ilman työkaluja. Nostoistuimen nostotoiminto toimii mekaanisesti kampea kääntämällä, eikä näin ollen verkkovirtaa tarvita tai akkujen lataus aiheuta huolta. Pegasus on aina valmis käytettäväksi.

Nostoistuimelle siirtyminen onnistuu helposti istuma-asennossa, vartalon painoa kankulta toiselle siirtäen. Istuimen etureunan ramppi muodostaa kaltevan liukualustan lattian ja istuimen välille, mahdollistaen näin lantion liu´uttamisen istuimelle. Vartalon painonsiirtojen ohjaamiseen voidaan hyödyntää tarvittaessa Quick siirtovyötä ja liukumista voidaan keventää käyttäjäkohtaisella OnlyU liukumuovilla, liukuputkikankaalla tai liukupatjalla. Kun henkilö on päässyt istumaan istuinosan päälle, kiinnitetään kampi istuimen etureunassa olevaan koloon. Istuin lähtee kohoamaan ylöspäin kampea kääntämällä. Istuinkorkeus nousee 42 cm:n korkeudelle. Istuintason kohotessa istuimen etureunan liukuosa nousee pystyyn istuimen etureunan alle, mahdollistaen jalkojen siirtämisen lähemmäs istuimen reunaa.

Istuinosa on leveydeltään 35 cm ja syvyydeltään 56 cm. Pitkästä istuinsyvyydestä on hyötyä, kun yläkorkeuteen säädetyltä istuimelta halutaan nousta jalkeille tai siirtyä esimerkiksi liukulautaa hyödyntäen pyörätuoliin tai toiselle istuimelle. Kun käyttäjä kääntyy istuimella 90 astetta, kääntyen istuimella sivuttain, istuinsyvyys on hyödynnettävissä sivusuuntaisena tukena. Näin istuimen pinnasta mahtuu ottamaan tukea seisomaan ponnistettaessa tai se antaa lisäpinta-alaa liukulaudan käyttöön.

Nostoistuimen istuin- ja selkäosa on valmistettu polypropyleenista, joten ne on helppo puhdistaa pyyhkimällä. Rungon osat on valmistettu ruostumattomista materiaaleista. Näin ollen tuote kestää hyvin myös kosteutta ja sitä voidaan käyttää huoletta ulkona tai pesutiloissa.

Valmistaja antaa tuotteelle valmistus- ja materiaalivirheet kattavan 3 vuoden takuun.

ISO-koodi
123121
Maksimikuormitus SWL (kg):
135
  • Tuote on CE-merkitty

Valmistaja: Petermann Medical

Lisätuotekategoriat:

Siirtymisen ja liikkumisen tukeminen

Nostoistuin Pegasus
Nimike Kuvaus Kokonaismitat Istuinosan mitat Istuimen korkeus Valmistusmateriaali Maksimi käyttäjäpaino
PM-4222.1 Nostoistuin Pegasus 36 x 64 cm (Korkeimmassa asennossa) 35 x 56 cm (L x S) 7-42 cm

Runko: ruostumaton teräs

Istuin- ja selkäosa: polypropyleeni

135 kg
  • Pinnat voidaan puhdistaa pesuliuoksella, jonka pH 5-9.