PMM-1100.2

Siirtolaite Merlin

1385,09 €

(alv 24%)

1117,01 €

(alv 0%)

Siirtolaite Merlin on tukeva ja varmatoiminen apuväline siirtymistilanteisiin. Siirtotelinettä voidaan hyödyntää

  • Istumasta seisomaannousun avustamisessa
  • Siirtymisessä seisoma-asennossa tilasta toiseen
  • Seisomaannousu-, seisomis- ja painonsiirtoharjoittelussa
  • Valahtaneen istuma-asennon kohentamisessa
  • Suihkussa, seisoma-asennon tukena peseytymisen aikana

Voit tutustua Merlinin käyttöön tämän videon avulla

Merlin siirtolaite soveltuu istumasta seisomaannousun avuksi silloin, kun avustettava pystyy ponnistamaan vähintään toisella alaraajalla ja tarttumaan kiinni siirtotelineestä vähintään toisella yläraajalla. Seisomaannousu tapahtuu asettamalla jalat siirtolaitteen alustan päälle, siirtämällä ylävartalon painoa eteen, sekä ottamalla hyvä ote telineen kahvoista. Käyttäjä voi keventää alaraajojen ponnistustyötä käsivoimin itseään ylös vetämällä. Tärkeä toimintakyvyn edellytys siirtolaitteen käytölle on siis kyky tuoda istuma-asennossa ylävartalon painoa eteen.

Seisomaannousu voi tapahtua täysin omatoimisesti tai avustajan tuella. Avustaja voi ohjata painonsiirtoa eteen ja tukea lantion ojentumista Merlin siirtovyön avulla. Merlin siirtovyön asettaminen vartalon taakse on helppoa ja sen pitkät otenauhat otelenkkeineen mahdollistavat avustajan toimimisen ergonomisessa asennossa, kumartumista ja selän kiertoliikkeitä välttäen. Otelenkkien avulla siirtovyö voidaan kiinnittää siirtotelineen kahvoihin helposti, jolloin vyö toimii lisäturvana siirryttäessä telineen avulla esimerkiksi huoneesta toiseen.

Merlin siirtolaitetta voidaan hyödyntää lyhyisiin siirtymismatkoihin, esimerkiksi sängyn reunalta voidaan siirtyä suoraan wc-tiloihin pystyasennossa, siirtolaitteesta kiinni pitäen. Siirtolaitetta voidaan hyödyntää myös seisomaannousun ja seisomisen harjoitteluun. Siirtolaitteen avulla voidaan myös kohentaa pyörätuoli-istujan asentoa; painon siirto siirtolaitteen alustalle ja lantion keventäminen siirtotelineen kahvoista kiinni pitäen, mahdollistavat lantion liu´uttamisen istuimella taaksepäin. Merlin siirtoteline sopii käytettäväksi myös kosteissa tiloissa ja toimii siten seisomatukena suihkussa peseytymisen aikana.

Siirtotelineen nelipyöräinen alusta tekee siitä ketterän ja suuntavakaan. Suurikokoisten tuplapyörien ansiosta teline liikkuu kevyesti suurenkin painon alla. Takapyörät on lukittavissa ja teline pysyy lukittuna hyvin paikoillaan. Siirtotelineessä on yhtenäinen muotoiltu säärituki, jonka tukee jalkoja oikeaan asentoon. Tuen säätäminen oikealla korkeudelle sujuu vaivatta.

Siirtolaite on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Merlin siirtolaitteen maksimi kantokyky on 200 kg, joka tekee sen käyttöönotosta helppoa. Suuri kantokyky kuvastaa myös telineen tukevuutta ja toimintavarmuutta.

ISO-koodi
123121
Maksimikuormitus SWL (kg):
200
  • Tuote on CE-merkitty

Valmistaja: Petermann Medical

Lisätuotekategoriat:

Istumasta seisomaan nouseminen

Liittyvät tuotteet