PM-8090

Jalkakoroke Alpha

79,31 €

(alv 24%)

63,96 €

(alv 0%)

Alpha jalkakoroketta voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa siirtotilanteissa. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi

  • siirryttäessä istuma-asennossa
  • ponnistettaessa vuoteessa ylöspäin kohti pää-päätyä
  • istuma-asennon kohentamisessa
  • tasapainoiseen istuma-asentoon tukemisessa
  • vartalon ja raajojen tukemisessa erilaisten toimenpiteiden aikana

Alpha jalkakoroketta voidaan käyttää sekä istuma-asennossa että makuulla. Asetettaessa jalkakoroke käyttäjän jalkaterien alle istuma-asennossa, se nostaa polven korkeutta. Kohennettaessa istuimen eteen valahtanutta asentoa istuimella peremmälle, polven kohottaminen jalkakorokkeen avulla pienentää kitkaa reisien alta ja keventää näin istuimella taaksepäin siirtymistä. Toisinaan vuoteen reunalla, wc-istuimella tai suihkutuolissa istuessa jalat eivät ulotu lattiaan. Tällöin jalkakorokkeen käyttäminen tarjoaa paremman tukipinnan jaloille ja kohentaa näin istumatasapainoa.

Jalkakoroke on hyödyllinen lisä myös siirryttäessä istuma-asennossa liukulaudan avulla. Aina tasot eivät ole samalla korkeudella ja etenkin korkeammalta tasolta kohti matalampaa tasoa liu´uttaessa lantio lähtee herkästi liukumaan liukulaudalta eteen, joka lisää putoamisen riskiä. Jalkojen tukeminen korokkeen päälle helpottaa oikean liukusuunnan ylläpitämisessä.

Alpha jalkakoroketta voidaan käyttää myös vuoteessa ponnistustukena. Kun asento on valahtanut kohti jalkopäätyä, antaa jalkakoroke hyvän tuen, jota vasten ponnistaa ylöspäin vuoteessa. Jalkakoroketta vasten selinmakuulla ponnistettaessa nilkka asettuu aktiivisempaan asentoon ja heikompivoimainenkin henkilö voi hyödyntää siirtymisessä jäljellä olevia voimavarojaan.

Alpha jalkakoroke on valmistettu umpisolumuovista, joten se on napakka, eikä painu kasaan painon alla. Jalkakorokkeen muotoilun ansiosta avustaja saa tuotua oman jalkansa avustustilanteissa lähelle avustettavan jalkoja ja näin käyntiasennossa toimiminen on mahdollista. Korokkeen kaareva muotoilu istuu hyvin myös wc-istuimen alustaa vasten. Alpha jalkakorokkeen painoraja on 200 kg. Koko 38x32x8,5cm. Koroke puhdistetaan pyyhkimällä. Tuotteeseen on saatavana lisävarusteena muotoon ommeltu, pyyhittävä PU-päällinen (PM-8091).

ISO-koodi
123121
Maksimikuormitus SWL (kg):
200
  • Tuote on CE-merkitty

Valmistaja: Petermann Medical