PM-5080

Kääntölevy Alpha

Kääntölevy Alpha on apuväline siirtymistilanteisiin ja sitä voidaan hyödyntää

  • seisoma-asennossa kääntymisen avustamisessa
  • jalkojen siirtämiseen liukulautasiirron yhteydessä

Kääntölevy sopii käytettäväksi silloin, kun avustettava siirtyy esimerkiksi sängyn reunalta istumasta pyörätuoliin seisoma-asennon kautta, mutta pystyasennossa painon siirrot ja askelten ottaminen vartalon kääntämiseksi ei onnistu. Avustettavan noustessa seisomaan kääntölevyn päälle, voi hoitajaa ohjata kääntymistä esimerkiksi siirtovyön avulla ja omalla jalallaan kääntölevyä kääntäen. Kääntölevyn käyttö edellyttää siirtyjältä hyvää kykyä ponnistaa istuma-asennosta seisomaan, sekä hyvää seisomatasapainoa. Mikäli siirtymisen aikana avustettavalla tulee tarve tarttua käsin kiinni avustajaan, on kääntöteline tai siirtolaite Merlin turvallisempi ratkaisu pystyasennossa siirtymiseen.

Kääntölevy Alpha voidaan hyödyntää myös matalissa siirtymisissä, siirryttäessä esimerkiksi sängyn reunalta istuma-asennossa liukulautaa pitkin liukuen pyörätuoliin. Kääntölevyn käyttö voi olla tarpeen, mikäli jalkojen siirtäminen liikkeen mukana ei onnistu omatoimisesti. Kääntölevyn avulla jalat kääntyvät liukumisen aikana ja avustaja välttyy painavien alaraajojen nostamiselta paikoilleen.

Alpha kääntölevyssä kaksi pyöreää levyä liukuvat toisiaan vasten. Tämä mahdollistaa kitkattoman kääntymisen. Kääntölevyn päälipinnoilla on karhennettua materiaalia, jotta avustettavan jalat pysyvät hyvin levyn päällä kääntymisen aikana ja jotta levy pysyy hyvin paikoillaan lattialla. Kääntölevyn kantokahva helpottaa sen käsittelyä ja säilyttämistä.

Kääntölevy on halkaisijaltaan 40 cm ja sen kantokyky on 200 kg. Levy kääntyy kevyesti suuresta kuormasta huolimatta.

ISO-koodi
123106
  • Tuote on CE-merkitty

Lisätuotekategoriat:

Istuma-asennossa siirtyminen