MDYF1070/-2

Vaihtuvapaineinen ilmakennopatja Pro-Care Auto, eri koot

Täysin automaattinen, vaihtuvapaineinen painehaavapatja, joka soveltuu painehaavojen ennaltaehkäisyyn korkean ja erittäin korkean riskin omaaville henkilöille ja painehaavojen hoitoon tasolle IV asti. Patja säätyy automaattisesti potilaan painon ja asennon mukaan. Patjassa on kovetustoiminto hoitotoimenpiteitä varten ja mahdollisuus keventää kantapäät irti kontaktista patjan pintaan.

Patjan Auto pumppu on täysin automaattinen ja helppokäyttöinen. Vaihtuvapaineinen sykli on pituudeltaan 10 minuuttia. Pään alla sijaitsevat kennot pysyvät aina tasapaineisina, joka lisää käyttömukavuutta. Patja on mahdollista asettaa tasapaineiseksi staattisella toiminnolla. Tätä toimintoa hyödyntäen patjan toiminnot rauhoittuvat esimerkiksi nukahtamisen ajaksi. Pumppuyksikössä on hienosäätö, jonka avulla patjaan voidaan lisätä tai vähentää järjestelmän automaattisesti säätämää paineasetusta. Kovetustoiminto helpottaa siirtymisissä ja hoitotoimenpiteissä ja kestää yhtäjaksoisesti maksimissaan 20 minuuttia. Istuma-asento toiminto lisää lantion alle ilmaa sängyn selkäosaa kohotettaessa.

Patja koostuu 20:stä nylonista valmistetusta kaksoiskennosta, joista alakennot ovat aina ilmatäyteiset muodostaen aluspatjan. Lantion kohdalla sijaitsevien kennojen suorakaiteen muotoinen profiili tukevoittaa istuma-asentoa ja estää istuinkyhmyjä valumasta kennojen väliin. Patjan kennot voidaan irrottaa yksitellen tai useampi kerrallaan ilman työkaluja. Lisäksi jalkaosan 5 kennoa on varustettu pikaliittimillä ja takaiskuventtiileillä, jotka mahdollistavat yksittäisten kennojen tyhjentämisen ja siten paineen keventämisen kantapäiden alta. 

Patjan tyhjennysventtiili, eli CPR-venttiili sijaitsee patjan vasemmalla sivulla, rintakehän korkeudella. Venttiili on varmatoiminen, eikä pääse avautumaan vahingossa.

Potilaan kuljettamisen ajaksi pumppuyksikkö voidaan irrottaa virtalähteestä, patja säilyttää asetetun ilmamäärän noin 6-8 tunnin ajan.

Patjan päällinen on joustavaa, nesteitä läpäisemätöntä ja vähäkitkaista materiaalia. Päällinen on avattavissa vetoketjulla, joka helpottaa puhdistusta ja päällisen vaihtoa. Päällisen sivuilla kulkee kuja virtajohdolle. Päällinen on palosuojattu ja voidaan puhdistaa pesukoneessa (95 oC) ja pyyhkimällä desinfektioaineilla. 

ISO-koodi
181218
Maksimikuormitus SWL (kg):
200
  • Tuote on CE-merkitty
  • EU:n lääkintälaitestandardin mukainen tuote

Valmistaja: Apex Medical Corp

  • Pesu pyykinpesukoneessa 60-95° C.
  • Puhdistetaan neutraalilla tai heikosti emäksisellä pintapuhdistusaineella (pH 7-9).